Tidligere studerende siger:

DFTI startede i 2016 en undersøgelse blandt tidligere studerende. Du kan se resultatet af hele undersøgelsen ved at klikke på nedenstående link. Undersøgelsen vil blive opdateret løbende.

UNDERSØGELSE BLANDT TIDLIGERE STUDERENDE (pdf) »

Længere nede på siden kan du desuden læse udtalelser om uddannelsen fra nuværende og/eller tidligere studerende.

Undersøgelse blandt tidligere studerende på DFTI's uddannelse til familieterapeut----------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Det er det bedste, jeg har gjort i mit liv, og jeg ville ønske alle havde mulighed for at opleve det rum."

- Anette Julia Samaras, tidligere studerende på familieterapeutuddannelsen

-----------

"Hvis du vil favnes og forstyrres på vejen hjem til dig selv, så begynd rejsen hos DFTI. Du vil lære at kunne gribe om og forstå hele familieperspektivet."

- Jimmi Therkelsen, tidligere studerende på familieterapeutuddannelsen

-----------

"Det er en livsforvandlende uddannelse, som både har givet mig en faglig forankring og givet mig og min familie en helt ny og mere sund måde at være sammen på."

- Lisbeth Vig, tidligere studerende på familieterapeutuddannelsen

-----------

"At tage en uddannelse på DFTI er livsforandrende - ikke kun for dig, men for hele din familie. Det er en livsgave, du giver dig selv, som bliver ved med at udfolde sig og vokse. Jeg er dybt taknemmelig for årene - og det er min familie også."

- Susi Vedsted, tidligere studerende på familieterapeutuddannelsen

---------------------------

OM AT VÆRE STUDERENDE PÅ EN FAMILIETERAPEUTISK UDDANNELSE »
- En personlig beretning af Jael Lauritzen, studerende på DFTI
(Artiklen blev trykt i Tidsskrift for psykoterapi, Nr. 2, 2018, Tema: Psykoterapeuter og psykoterapi, s. 87-91)

Uddrag fra artiklen - om en undervisningssituation på 3. år:
"Jeg bliver overvældet af en helt irrationel følelse af, at ingen kan lide mig og aldrig vil komme til det igen. Jeg véd rationelt, at det ikke er rigtigt, men ikke desto mindre er det meget skamfuldt for mig, og jeg føler mig helt alene. Men lige dér, i det øjeblik det sker, får jeg fortalt præcis, hvordan det føles. Jeg får modet til at lade mig blive set, derfor kan jeg også få reaktioner tilbage fra mine medstuderende og underviseren, og jeg får dementeret min egen negative selvforståelse."


---------------------------

Anne Rosenvold, tidligere studerende på familieterapeutuddannelsen:


"Det særlige ved uddannelsen er, at den er oplevelsesorienteret. At man gør det lige nu og her, mens det sker. Det særlige er at vedblive at kigge på dynamikken – på det der foregår imellem mennesker. Ikke at fokusere på en person og på det problem, der måtte være, men mere på dynamikken i gruppen."

Læs hele interviewet med Anne Rosenvold her: Jeg har lært at se mit liv i farver »

----------

Birgitte Sloth, tidligere studerende på familieterapeutuddannelsen:


"I forhold til det ledelsesmæssige så er en af de store styrker, jeg synes jeg har fået, at kunne sidde i en gruppe hvis og når der er konflikt mellem et par stykker. Det ville jeg have syntes var svært, hvis jeg ikke havde fået redskabet til at håndtere konflikten. Hvordan skal jeg få os gelejdet igennem uden at tage parti eller uden at nogen synes de går derfra med ikke at være blevet hørt? Det synes jeg godt nok er en stor gave at have fået! At kunne løse konflikterne så alle kan gå derfra uden at føle sig tabt. Det at kunne få øje på og intervenere i de samspil der er i gang i personalegruppen, så alle kan være i det – der synes jeg uddannelsen er guld værd."

Læs hele interviewet med Birgitte Sloth her: En mere personlig leder »