Dorte Jensen

Familieterapeut MPF, supervisor, hypnoterapeut og socialformidler

Dorte er uddannet socialformidler fra Danmarks forvaltningshøjskole og efteruddannet familieterapeut og supervisor fra Kempler Instituttet. Desuden har hun en voksenpædagogisk grunduddannelse fra Københavns socialpædagogiske seminarium. Senest uddannet hypnoterapeut hos Metahypnose og biologisk traumeterapeut på Skolen for psykosomatik ved Ulla Rung Weke.

Dortes udgangspunkt er eksistentiel, oplevelses- og relationsorienteret terapi og supervision. Hun ved, at mennesker altid gør deres bedste i en given situation eller sammenhæng, og at det ikke nødvendigvis altid kun fører til noget godt.

Hun har arbejdet som selvstændig med terapi og supervision siden 2005. Ud over terapeutisk arbejde i klinik arbejder hun som supervisor primært på Sjælland og Lolland-Falster. Hun superviserer medarbejdere og ledere, hovedsageligt inden for social- og sundhedsområdet. Gennem årene har hun superviseret familierådgivere, familiebehandlere, sundhedsplejersker, døgninstitutionsmedarbejdere, familieterapeuter m.fl.

Familierådgivning og familiebehandling har altid været centralt for hendes faglige virke, og hun har arbejdet direkte og indirekte med familierådgivning siden 1992. Både som familierådgiver og som leder af familierådgivningsgrupper i kommunale forvaltninger.

Hun har desuden en flerårig erfaring i arbejdet med børn og familie med psykiatriske diagnoser. Hun har arbejdet i børne- og ungdomspsykiatrien som terapigruppeleder af børne- og flerfamiliegrupper og med forældrerådgivning og samtaler. Hun har derigennem også fået stor indsigt og viden om børn med psykiatriske udfordringer og diagnoser.

Dorte er tilknyttet Dansk Familieterapeutisk Institut som konsulent med bl.a. foredrags-, supervisions- og undervisningsopgaver. Hun har desuden i en årrække været ekstern lektor på Københavns Universitet og har undervist medicinstuderende i de sociale aspekter inden for det medicinske område.

Aktuelt er hun fast tilknyttet Barn-i-trivsel, foreningen Savn og Kriminalforsorgen.

Dorte modtager selv løbende supervision i gruppe – for tiden hos psykoterapeut Susanne Bang. Hun modtager desuden selv i perioder i sit liv terapi. Sin egen supervision og terapi er bl.a. med henblik på at sikre bedst mulige udvikling personligt og fagligt.

Privat:
Dorte er født i 1966. Hun er gift for anden gang og mor til tre børn. To voksne børn, som er flyttet hjemmefra og en efternøler, som er folkeskolebarn. Børnebørn er også en del af familien.
Hun bor i bofællesskab i Næstved sammen med 11 andre familier og trives og udvikles med det.

Uddannelse
 • 2014: Hypnoterapeut fra Metahypnose
 • 2010: Fjerde-året for erfarne terapeuter - Kempler
 • 2009: Supervisor – Kempler
 • 2007: Familieterapeut – Kempler
 • 1995: Socialformidler
 • 1989: Kommuneassistent/-sagsbehandler

Erhvervserfaring
 • 2012-nu: Privatpraktiserende på fuld tid som familieterapeut mpf, supervisor og konsulent
 • 2007-12: Behandler i Børne- og ungdomspsykiatrien, Region Sjælland
 • 2007-12: Privatpraktiserende på deltid som familieterapeut, supervisor og konsulent
 • 2001-07: Sektionsleder i Børn, Familie og Handicapsektion i Ballerup
 • 1984-2001: Sagsbehandler, faglig leder og souschef i Københavns Kommunes socialforvaltning

Konsulenter
Dorte Jensen
Familieterapeut MPF, supervisor, hypnoterapeut og socialformidler
Kontakt Dorte Jensen
kontakt|dfti.dk