Problemer med se dette nyhedsbrev? klik her

7. september 2023
Årets sommersamling, DFTI på TV og kommende aktiviteter
DFTI's undervisergruppe

Årets sommersamling, DFTI på TV og kommende aktiviteter

Kære læsere,

Hvert år i august måned holder DFTI’s undervisergruppe en sommersamling på Samsø, og på billedet herover kan du se, hvem der var med i år. Bagerst fra venstre: Svend O. Andersen, Lise Kramer Schmidt, Linda Bebe, Solveig Outsen og Peter Schlichting Mortensen. Forrest fra venstre: Birgit Juhl, Dorte Jensen og Ruth Hansen.
 
De 4 dage på øen blev brugt til faglig udvikling af uddannelserne, hyggeligt og socialt samvær samt til at drøfte, hvad der rører sig her og nu - f.eks.:

  • Der blev ønsket et stort velkommen til Lise Kramer Schmidt, som fremover bliver fast underviser på DFTI’s uddannelser. Og der blev sagt farvel til Birgit Juhl, der stopper som underviser. Du kan læse lidt mere om Birgits afsked længere ned i nyhedsbrevet - og du se Lise Kramer Schmidts profil her »

  • DFTI's direktør, Dorte Jensen, er terapeut i DR’s TV-serie “Anna Lin har det fint”, der hen over sommeren lå som et af de mest populære programmer på DRTV.
    Som en opfølger til det, er der nu lavet en ny optagelse af en terapi, som bliver til et ekstra afsnit, der udkommer i løbet af efteråret. Det glæder vi os til!

  • DFTI har gjort de første tiltag til et samarbejde med nogle af vores tidligere studerende fra Norge. De vil gerne starte en familieterapeutuddannelse i Norge og har spurgt, om vi vil hjælpe dem med det. Når arbejdet er kommet længere frem, vil vi løfte sløret for mere.

  • Vi får et travlt efterår i konsulentafdelingen og har allerede booket mange konsulentdage ind i 2024. Dels på grund af vores populære kurser i “Gruppemetode og ledelse af grupper”, “Kollegial Refleksion” og “Samtaler med børn” - og ikke mindst at vi har indgået aftale med Vejle Kommunes dagtilbudsafdeling om at lave en familierådgiveruddannelse på 17 dage. Der bliver uddannet to hold i løbet af 2024 for daginstitutionspersonale, sundhedsplejersker og socialrådgivere. Formålet er at sikre fagligheden i kommunens tilbud om familierådgivning i "hele familiens dagtilbud". Vi startede med en samlet kick off-dag i maj i år, holder introduktionsmoduler for daginstitutionspersonalet i november, og selve uddannelsesforløbene begynder i januar 2024. Det vil vi fortælle mere om, når forløbene er i gang. Derudover skal vi lave lederkurser, supervisere og meget andet godt. Du kan se vores tilbud og ydelser i konsulentafdelingen her »

  • Undervisergruppen arbejdede også med at gøre DFTI klar til re-certificering af familieterapeutuddannelsen i 2024 med deraf følgende ny akkreditering gennem Danmarks Akkrediteringsinstitution. Arbejdet er sat i gang af Psykoterapeutforeningen med henblik på at løfte de psykoterapeutiske uddannelser i Danmark op på masterniveau. På DFTI følger vi arbejdet på nært hold og glæder os over det løft, det vil give hele vores fag. Du kan læse mere om Psykoterapeutforeningens arbejde her »

Længere nede i brevet kan du desuden finde et overblik over alle de kommende datoer for studiestart på vores uddannelser og informationsmøder.

Skal du have en plads på et af de kommende hold?

Birgit Juhl er stoppet som underviser på DFTI

Birgit Juhl er stoppet som underviser på DFTI
Birgit har været med hele vejen fra starten af DFTI og har løst talrige og meget forskellige opgaver både som konsulent og som underviser på vores familieterapeutuddannelse.

Birgit er kendt for sit store engagement, sin omhyggelighed og store faglige bredde. Som kollega har hun været en omsorgsfuld støtte, som i høj grad har bidraget til et godt arbejdsmiljø, og hun bliver savnet i undervisergruppen.
Info
Birgit Juhl, der af mange er kendt som en af vores meget erfarne undervisere, har valgt at stoppe som underviser for DFTI.


Hun fortsætter sin private terapeut-praksis og tager stadig klienter i Valby, Aarhus og Esbjerg.


Kære Birgit,
Tusind tak for dit bidrag og for vores samarbejde!
“Familieterapeutuddannelsen har forandret mig som menneske, med en ny fordybet kontakt til mit hjerte - min empati er i den grad øget.”
- Tidligere familieterapeutstuderende på DFTI

Studiestart og informationsmøder på DFTI's uddannelser

NÆSTE HOLDSTART PÅ FAMILIETERAPEUTUDDANNELSEN

Aarhus: Den 23. februar 2024
København: Den 8. marts 2024

- uddannelsen varer 4 år med 27 undervisningsdage pr. studieår

Som familieterapeut er familiesynet et speciale. Det betyder, at man arbejder med familien som en helhed samtidig med, at terapeuten tager særlig vare på forældreansvaret og på, hvor meget og hvordan børnene inddrages i samtalen.

Under uddannelsen får man udfordret sit mod, og man lærer, at det ikke handler om ufejlbarlighed, hverken som familieterapeut eller menneske, men om at stå ved, hvem man er, og hvad man kan tilbyde.

Datoer for informations- og ansøgermøder til familieterapeutuddannelsen:
Aarhus: Den 11. september 2023, kl. 17.30-20.30
Aarhus: Den 23. november 2023, kl. 17.00-20.00
Aarhus: Den 18. januar 2024, kl. 17.00-20.00

Valby: Den 20. september 2023, kl. 16.30-19.30
Valby: Den 30. november 2023, kl. 17.30-20.30

Tilmeld dig informationsmøde via siden her»

LÆS MERE OM FAMILIETERAPEUTUDDANNELSEN HER»

-----

NÆSTE HOLDSTART PÅ SUPERVISORUDDANNELSEN

Aarhus: Den 9. oktober 2023 (tilmeldingen holdes åben frem til studiestart, så længe der er ledige pladser)

Valby: studiestart forår 2024 (programmet offentliggøres i løbet af efteråret 2023).

- 1 år med 17 undervisningsdage, 7 træningsdage + eksamen

Supervisoruddannelsen er forankret i Dansk Familieterapeutisk Instituts centrale værdier med ligeværdighed, autenticitet samt personligt ansvar, og tilgangen er i høj grad praksis-, oplevelses- og relationsorienteret.

Der arbejdes med det personlige udtryk og tilstræbes, at den enkelte deltager gennem uddannelsen udvikler sin egen stil som supervisor. At blive uddannet supervisor hos DFTI indebærer en individuel og fagpersonlig udviklingsproces.

Datoer for informationsmøde om supervisoruddannelsen:
ONLINE: 6. december 2023, kl. 17.00-18.00

Tilmeld dig informationsmøde via siden her»

LÆS MERE OM SUPERVISORUDDANNELSEN HER »

DFTI på sociale medier

Du kan følge DFTI på nettet på flere sociale platforme, hvor vi deler vores viden, tanker, budskaber og idéer med alle, der er interesserede.

FIND OS PÅ:

FACEBOOK »

INSTAGRAM »

LINKEDIN »

Vi glæder os til at se dig :-)

UDDANNELSE:

Familieterapeut
Tag en 4-årig efteruddannelse, der styrker din relationskompetence og giver dig masser af praktisk træning i det helhedsorienterede, familieterapeutiske arbejde.

VARIGHED
Uddannelsen varer 4 år med 27 studiedage pr. år

STUDIESTART
Aarhus: Den 23. februar 2024
Valby: Den 8. marts 2024


Uddannelsen er delt op i en 2-årig basisdel og en 2-årig overbygning.

BLIV FAMILIE- OG PSYKOTERAPEUT »
 

KONSULENTYDELSER:

Direkte til din arbejdsplads
SUPERVISION »
- Få en erfaren supervisor til kortere eller længere forløb

PERSONALETRÆNING »
- Få fokus på samspil og trivsel gennem personaletræning, gruppeeftersyn eller lign.

TEMADAGE »
- Få inspiration og nye input med en faglig overskrift

BESTIL ET KURSUS »
- For en samlet personalegruppe, skræddersyet til jeres behov

FOREDRAG »
- Om relationer mellem mennesker
 

UDDANNELSE:

Eksamineret supervisor
DFTI udbyder en 1-årig uddannelse til supervisor (17 dage fordelt på 8 moduler, 7 træningsdage + eksamen)

Supervision gavner borgerne, arbejdspladsen og den enkelte medarbejder. Forløbet er forankret i DFTI's værdier med ligeværdighed, autenticitet og personligt ansvar og er i høj grad praksis-, oplevelses- og relationsorienteret.

STUDIESTART
Aarhus: 9. oktober 2023
Valby: forår 2024 - offentliggøres i løbet af september 2023.

BLIV SUPERVISOR »

Tlf. 7217 0765  |  kontakt@dfti.dk
Copyright © 2012 DFTI  |  afmeld nyhedsbrev
DFTI - Aarhus
Yrsavej 34
8230 Aabyhøj
DFTI - København
Trekronergade 126 A
2500 Valby