Problemer med se dette nyhedsbrev? klik her

17. marts 2023: Dortes tale om ejerskiftet og fremtiden

DFTI's ejerskiftereception blev en festlig dag

Det er nu en uges tid siden, vi fik markeret ejerskiftet på DFTI, og det blev en dejlig dag, præcis som vi ønskede med bobler, tapas, musik, taler, bevægende øjeblikke og mange smil og grin.

Herunder kan du læse Dorte Jensens tale, hvor hun fortæller om sin rejse mod direktørposten og lidt om hendes tanker om fremtiden.

God læselyst :-)

Dorte Jensens tale fra ejerskiftereceptionen

Jeg er stolt af at kunne stå her i dag. I kærlighedens drivkraft som jeg har haft i mit hjerte i mere end 20 år. Hvor er det dejligt, at I er kommet for at markere ejerskiftet og ønske god vind fremover og tillykke til Ruth og Peter og mig.

For ganske få år siden, gik det op for mig, at jeg vil kunne hæve min tjenestemandspension, når jeg bliver 60 år og alligevel arbejde. Så jeg var i det helt stille begyndt at tænke på pensionen, at trække stikket lige så langsomt ud, så jeg kun skulle beskæftige mig med det, som gav mest mening derefter.

For snart et par årtier siden ophørte jeg i min tjenestemandsstilling og mange års ledelsesarbejde og tænkte – ”Aldrig mere ledelse”. Og nu står jeg her med forhåbentlig mange års fuld kraft på virkeligt meningsfuldt arbejde og som leder af instituttet.
Dorte Jensen holder tale ved DFTI's ejerskiftereception

Den væsentligste drivkraft til, at jeg står her nu er, at det VI kan her på instituttet og det vi uddanner studerende til at kunne – det er absolut nødvendigt og uundværligt ude i samfundet.

Derfor kan jeg også med sindsro sige, at instituttet vil blive drevet videre på fundamentet af Walther Kempler, Mogens Lund, Lis Keiser og ikke mindst Jesper Juuls tilgang til ”livet og livet i familierne”.

Jeg er også stolt af at kunne overtage efter Ruth og Peter, som jo for snart 13 år siden sørgede for, at der blev ved at være et institut, som kunne drives videre med det, som de gamle rødder lagde fundamentet til.

Jeg ved, at Ruth, Peter og lærergruppen også har været med til at udvikle på fundamentet sidenhen og at det er det fundament, jeg nu har overtaget og skal drive videre. Heldigvis for mig, er store dele af lærergruppen fortsat med, ligesom Ruth og Peter også i fremtiden vil bidrage til den kommende udvikling og med at løse opgaver på instituttet. Det er trygt og godt for mig og mange andre er jeg sikker på.
Fremtiden ser spændende ud. Der ligger forandringer og venter i de kommende år. Vi skal sammen med Dansk psykoterapeut forening have beskyttet titlen til psykoterapeut og på lidt længere sigt også supervisor og det vil kræve godkendelse på masterniveau i Danmarks akkrediterings institution. Det arbejde er godt i gang og vi i lærergruppen er også godt i gang med uddannelse i at forske, for det vil kræve forskning i egen praksis at blive godkendt på master niveau.

Så det bliver ikke tilbagelænet og pensionsparat – I vil møde mig i de kommende år. Jeg ser frem til den kommende udvikling sammen med mange af jer.

Når jeg nu står her i dag, er der mange jeg kan og vil takke:

Først og fremmest Ruth og Peter. I har begge været mine læremestre – sammen med Birgit og Svend – og ikke mindst Marianne Reenberg. Tak til jer!

Så vil jeg også gerne takke jer alle i administrationen. Særligt Anne og Iben - I har været fantastiske undervejs i processen– også selv om det er en stor forandring for jer at skulle sige farvel til Ruth og Peter og goddag til mig. Jeg har følt mig godt taget imod. Det har været så skønt, at I har holdt fast i alle tøjlerne og ”bare” sørget for at alt fortsætter, som om intet væsentligt er sket. Og Jette – du har været helt uvurderlig fantastisk for mig her i overgangen. Det er trygt og godt, at have dig siddende på pengekassen og alt det praktiske der følger med i sådan en overdragelsesforretning. Tak.

Så er der jo Linda og Solveig – The dreamteam, (som vi i det skjulte har kaldt os selv) – og det vil vi sammen gøre alt for at leve op til. Tak for jer og det vi har sammen og jeres opbakning og tillid til mig hele vejen igennem forandringen.

Jeg vil også gerne sig tak til alle de studerende. Mange har ønsket mig tillykke og budt mig velkommen. Hold 228 havde købt en kæmpe smuk buket til mig, da jeg skulle undervise første gang efter offentliggørelsen af generationsskiftet – den blev jeg meget glad for.

Tak til alle jer, som ved meget om, hvad I siger farvel til og meget mindre om, hvad I siger velkommen til. Tak.

Og så er der alle jer andre, venner, veninder og samarbejdspartnere., som har opmuntret og bakket op undervejs. Det har jeg også været glad for og det har hjulpet til at bevare roen. Og tak til min revisor Christian Holm – jeg har kunnet læne mig helt op ad ham, det har været betydningsfuldt og trygt.

Og tak til mine børn, som er de tre personer, der har lært mig allermest om livet og om at leve med at være uperfekt.

Og sidst og Absolut størst – Min mand Anders tusind tak for dig og din opbakning. Du har altid troet på mig og mange gange opmuntret mig til at udfordre mig selv. Uden dig og din ro var det her ikke blevet til noget. Tak.

Jeg ser frem til mange gode år her på instituttet og glæder mig til at dele det hele sammen med jer alle.

God vind til os alle.
“Den bedste investering i mig selv og min familie. Det er ikke bare en uddannelse, men en måde at leve og være i verden på.”
- Signe, uddannet familieterapeut i 2022
Parweekend på uddannelsens 2. år afholdes på Danhostel Kerteminde

Familieterapeutuddannelsen

Som familieterapeut er familiesynet et speciale. Det betyder, at man arbejder med familien som en helhed samtidig med, at terapeuten tager særlig vare på forældreansvaret og på, hvor meget og hvordan børnene inddrages i samtalen.

Under uddannelsen får man udfordret sit mod, og man lærer, at det ikke handler om ufejlbarlighed, hverken som familieterapeut eller menneske, men om at stå ved, hvem man er, og hvad man kan tilbyde.

NÆSTE HOLDSTART PÅ FAMILIETERAPEUTUDDANNELSEN
Valby: Den 3. marts 2023 (næste holdstart offentliggøres snarest)
Aarhus: Den 2. oktober 2023
- uddannelsen varer 4 år med 27 undervisningsdage pr. år + eksamen

Datoer for informations- og ansøgermøder til familieterapeutuddannelsen:
Aarhus: den 17. april 2023, kl. 16.30-19.30
Aarhus: den 15. juni 2023, kl. 16.30-19.30

Valby: den 6. juni 2023, kl. 17.00-20.00

Tilmeld dig informationsmøde via siden her»

LÆS MERE OM FAMILIETERAPEUTUDDANNELSEN HER»

Supervisoruddannelsen

Uddannelsen er forankret i Dansk Familieterapeutisk Instituts centrale værdier med ligeværdighed, autenticitet og personligt ansvar, og tilgangen er i høj grad praksis-, oplevelses- og relationsorienteret.

Der arbejdes med det personlige udtryk og tilstræbes, at den enkelte deltager gennem uddannelsen udvikler sin egen stil som supervisor. At blive uddannet supervisor hos DFTI indebærer en individuel og fagpersonlig udviklingsproces.

Hvis du er nysgerrig på at lære mere om supervision, kan du her læse artiklen:
HVAD ER SUPERVISION? »

NÆSTE HOLDSTART PÅ SUPERVISORUDDANNELSEN
Valby: den 9. maj 2023
Aarhus: den 9. oktober 2023
- 1 år med 17 undervisningsdage, 7 træningsdage + eksamen

LÆS MERE OM SUPERVISORUDDANNELSEN HER »

Næste informationsmøde om supervisoruddannelsen:
ONLINE: den 20. juni 2023, kl. 16.30-17.30
Tilmeld dig via siden her »
DFTI's sociale medier

DFTI på sociale medier

FIND OS PÅ:

FACEBOOK »

INSTAGRAM »

LINKEDIN »

Vi glæder os til at se dig :-)

UDDANNELSE:

Familie- og psykoterapeut
Tag en 4-årig efteruddannelse, der styrker din relationskompetence og giver dig masser af praktisk træning i det helhedsorienterede, familieterapeutiske arbejde.

VARIGHED
Uddannelsen varer 4 år med 27 studiedage pr. år

STUDIESTART
Valby: Den 3. marts 2023
Aarhus: Den 2. oktober 2023


Uddannelsen er delt op i en 2-årig basisdel og en 2-årig overbygning.

BLIV FAMILIE- OG PSYKOTERAPEUT »
 

KONSULENTYDELSER:

Direkte til din arbejdsplads
SUPERVISION »
- Få en erfaren supervisor til kortere eller længere forløb

PERSONALETRÆNING »
- Få fokus på samspil og trivsel gennem personaletræning, gruppeeftersyn eller lign.

TEMADAGE »
- Få inspiration og nye input med en faglig overskrift

BESTIL ET KURSUS »
- For en samlet personalegruppe, skræddersyet til jeres behov

FOREDRAG »
- Om relationer mellem mennesker
 

UDDANNELSE:

Supervisor-uddannelse
DFTI udbyder en 1-årig uddannelse til supervisor (17 dage fordelt på 8 moduler, 7 træningsdage + eksamen)

Supervision gavner borgerne, arbejdspladsen og den enkelte medarbejder. Forløbet er forankret i DFTI's værdier med ligeværdighed, autenticitet og personligt ansvar og er i høj grad praksis-, oplevelses- og relationsorienteret.


STUDIESTART
Valby: 9. maj 2023
Aarhus: 9. oktober 2023

BLIV SUPERVISOR »

Tlf. 7217 0765  |  kontakt@dfti.dk
Copyright © 2012 DFTI  |  afmeld nyhedsbrev
DFTI - Aarhus
Yrsavej 34
8230 Aabyhøj
DFTI - København
Trekronergade 126 A
2500 Valby