Jesper Juul

Lærer, socialpædadagog, forfatter, aut. familie- og psykoterapeut, MPF

Jesper Juul er internationalt anerkendt som forfatter, foredragsholder, familietarapeut og træner/supervisor og er aktiv i mere end 15 lande rundt om i verden. Siden 2007 har Jesper Juul fungeret som grundlægger og leder af Family-Lab International, en organisation som tilbyder seminarer, foredrag, workshops og rådgivning til forældre og familier, offentlige institutioner og private virksomheder. I Danmark under navnet Familielaboratoriet.dk; I Norge: famlab.no og i Sverige: family-lab.se.

Mange kender Jesper Juul bedst som forfatteren til klassikeren ”Dit kompetente barn” (1995) hvor han opsummerer sine erfaringer fra arbejdet med familier over hele Europa gennem femogtyve år og udfordrer en del af den traditionelle udviklingspsykologis antagelser og dermed også grundlaget for pædagogik og opdragelse. Bogens nyskabende beskrivelser af børns udvikling og deres relationer til voksne er siden blevet bekræftet af neurobiologien og af den moderne relationsforskning. Bogen har sammen med Jesper Juul’s øvrige bøger været med til at bane vejen for et paradigmeskifte i studiet af familier og pædagogisk interaktion.

Hans vigtigste mål er at inspirere og støtte forældre og fagfolk så nye generationer af børn kan vokse op med optimal psykosocial sundhed gennem at tilbyde alternativer til de mange voldelige og krænkende måder, som børn og unge traditionelt er blevet behandlet på og stadig udsættes for.

Efter at have været administrerende direktør for The Kempler Institute of Scandinavia i næsten tredive år, bruger Jesper Juul nu sin tid og energi på at støtte og uddanne sociale entreprenører i mange lande bl.a. for at sikre at en ny generation af fagfolk fortsætter den udvikling som Jesper Juul’s filosofi og praksis har sat i gang på nye og kreative måder.

Jesper Juul er:
  • Ashoka Fellow (Ashoka Scandinavia)
  • ”Honoraray member of SPA”, Society for Psychological Assistance (spa.hr)
  • Bestyrelsesmedlem i foreningen Børns Livskundskab (boernslivskundskab.dk)
  • Curriculum Manager i Familylab International GmbH

Jesper Juul tilbyder bl.a. e-konsultationer på sin egen hjemmeside. Se mere på: jesperjuul.com