Problemer med se dette nyhedsbrev? klik her

16. december 2015
Nyhedsbrev

Julefred i delefamilien

I Olav De Linde Magasinet er der denne måned en præsentation af DFTI med et interview af direktør og partner, Peter Mortensen. Og i anledning af den forestående jul, går samtalen på, hvordan man kan gøre julen til dele-børnenes fest.

Af Inge Hald:

Er mor og far skilt, kan julen være en udfordrende tid i familien. Ikke mindst for børnene. Hos Dansk Familieterapeutisk Institut opfordrer man forældrene til at blive mere bevidste om egne og børnenes behov, når julen tilrettelægges.
Hvem skal have Ida og Anton juleaften? Skal de være lige mange dage hos far og mor i julen? Hvor skal skiftedagene ligge? Skal børnene have en traditionel juleaften hos begge forældre?

I julen er der meget at tænke på, når man er en af landets mange delefamilier. Samtidig er det en tid, hvor mange delebørn ender med at blive helt kørt op over alt, der sker omkring dem, og alle de forventninger, de skal leve op til.
“I julen bliver nogle delebørn helt bogstaveligt revet ud af sig selv, fordi der kommer endnu et element ind i deres i forvejen hektiske børneliv. De kan mærke forventningerne om, at de skal være glade og taknemmelige - alt det, forældrene gerne vil have. Og så er det, vi får udmattede børn, som forældrene kan synes er urimelige og overkørte. De ser det som et problem hos børnene uden at se på, at det i høj grad afspejler de urimeligt store forventninger forældrene selv skaber”, siger Peter Mortensen, familieterapeut og partner i Dansk Familieterapeutisk Institut, DFTI.

Læs hele artiklen i DeLindes Magasin (s. 16-18) her »

NYT 3-dages Kursus I SAMARBEJDE MED COK:

NÅR MOR OG FAR SKAL SKILLES »

DFTI udbyder nu i samarbejde med COK (Center for offentlig Kompetenceudvikling) et 3-dages kursus, der vil hjælpe pædagoger og lærere til at kunne tage de nødvendige og til tider vanskelige samtaler med både børn og forældre i en skilsmissesituation.

Kurset henvender sig til lærere på skoler og pædagoger i daginstitutioner og SFO, men andre faggrupper med interesse i emnet er også velkomne.

-----------

Derudover udbyder vi igen i samarbejde med COK den populære temadag:

KONFLIKTHÅNDTERING OG MÆGLING I SKILSMISSESAGER »

Her kan du få inspiration til at hjælpe til, at skilsmisser ikke resulterer i langvarig krig mellem forældrene, med store omkostninger til følge - primært for børnene, men også for de voksnes videre liv.
Info
NÅR MOR OG FAR SKAL SKILLES:

Aarhus: 1.-3. juni 2016
(Tilmeldingsfrist: 1. maj 2016)

Herlev: 6.-8. juni 2016
(Tilmeldingsfrist 6. maj 2016)


KONFLIKTHÅNDTERING OG MÆGLING I SKILSMISSESAGER:

Aarhus: 25. april 2016
(Tilmeldingsfrist 25. marts 2016)

Odense: 9. maj 2016
(Tilmeldingsfrist 9. april 2016)

DFTI's BLOG: 10 råd om julefred

Sidste år lagde vi et indlæg på den dengang spritnye DFTI-blog skrevet af direktør og partner i DFTI, Ruth Hansen. Her gav hun gode råd til, hvordan man bedst får en fredelig jul. Og nu hvor højtiden igen nærmer sig, har vi fundet det frem igen - for rådene er stadig aktuelle :-)

1. Sig hvad du glæder dig til

Hvad glæder I jer mest til hver især? Hvad er vigtigt? Hvad har været sjovest, mest hyggeligt, de andre år, og hvad duede ikke? Spørgsmålene er vigtige at stille til os selv og hinanden, for i virkeligheden ved vi ikke særlig meget om, hvad vi hver især sætter allermest pris på ved julen. Vi går meget nemt fejl af hinanden i bedste mening. Hvis vi ikke taler om vores forventninger, bliver vi skuffede, og der opstår misforståelser.

2. Lad værten bestemme

Er der noget, det er svært at give slip på, så er det, hvordan julen skal være. Men når flere generationer og familier er samlet, kan vi ikke komme uden om, at der vil være forskellige traditioner. Når to mennesker gifter sig, er der allerede to traditioner, der mødes. Og når det par så holder jul med de andre par og generationer i familien, er der mange traditioner på spil. Skal vi have flæskesteg eller and? Skal vi danse om juletræet før eller efter opvasken? Lad den, som holder julen, bestemme over traditionen og ritualerne.

3. Tak nej

Tjek din egen åbenhed over for en anderledes jul, inden du svarer ja til en invitation. Hvis du ikke kan give slip på dine egne forestillinger om, hvad en hyggelig jul skal være, så overvej at takke nej til invitationen – eller medbring selv den and, som du ikke kan undvære, hvis julen skal være god. Vi må selv tage ansvaret for, om vi kan acceptere og nyde den jul, vi får. Vi skal med andre ord kigge på os selv, selv om det ikke er det, vi almindeligvis gør først.

Find resten af de 10 råd om julefred her »

-----

SENESTE INDLÆG PÅ BLOGGEN:

3. december 2015 - skrevet af Naja Schlichting:
RELATIONSKOMPETENCENS ESSENS - Et eksempel fra hverdagens praksis »

20. november 2015 - skrevet af Svend O. Andersen:
UD AF MISBRUG - IND I RELATIONER »

Glædelig jul og gode nytårsønsker!

Uddannelse:

Familieterapeut
Tag en 4-årig efteruddannelse, der styrker din relationskompetence og giver dig masser af praktisk træning i det helhedsorienterede, familieterapeutiske arbejde.

Varighed
Uddannelsen varer 4 år med 27 studiedage pr. år

Studiestart
5. februar 2016, Aarhus
7. oktober 2016, København

BLIV FAMILIETERAPEUT »
 

KURSUS:

SAMTALER MED BØRN
4-dages praksisorienteret kursus for fx social-rådgivere, pædagoger, lærere, sygeplejersker m.fl.

Kurset veksler mellem teori, refleksion, samtale, øvelser og træning ud fra deltagernes egne erfaringer og behov.

Tid og sted
Valby 2016:
18.-19. maj + 14.-15. juni

SAMTALER MED BØRN »
 

KONSULENTYDELSER:

Direkte til din arbejdsplads
SUPERVISION »
- Få en erfaren supervisor

PERSONALETRÆNING »
- Fokus på samspil og trivsel

TEMADAGE »
- Få inspiration og nye input

BESTIL ET KURSUS »
- Skræddersyet til jeres behov

FOREDRAG »
- Om relationer mellem mennesker

Tlf. 7217 0765  |  kontakt@dfti.dk
Copyright © 2012 DFTI  |  afmeld nyhedsbrev
DFTI - Aarhus
Yrsavej 34
8230 Aabyhøj
DFTI - København
Trekronergade 126 A
2500 Valby