Skam, selvet og menneskelighed

FULDT BOOKET - venteliste er oprettet.

Skam er ikke blot at opleve sig lukket ude af flokken, men også at føle sig lukket ude af det menneskelige fællesskab. Skam kan imidlertid overvindes gennem tillid og tilknytning.
Mennesker har en medfødt skam i form af følsomme sansninger af verden. Den beskytter vores inderste sårbarhed og registrerer enhver form for forkerthed. Skam er en forkerthedsfølelse, der kan overvindes gennem tillid og tilknytning i et fint afstemt samspil med andre mennesker.

Skam er ikke blot at opleve sig lukket ude af flokken, men også at føle sig lukket ude af det menneskelige fællesskab. At føle sig skamfuld, ensom og forkert, er også at føle sig sat udenfor menneske-kollektivet.

Lars J. Sørensen er aktuel med sin seneste bog “Skam - medfødt og tillært - når skam fører til sjælemord”. Lars J. Sørensen har siden 1979 været chefpsykolog på Psykiatrihospitalet i Nykøbing Sj. Han har arbejdet med psykoterapi både i psykiatrien og privat praksis, og han har igennem mange år været underviser på forskellige psykoterapeutuddannelser – herunder Dansk Familieterapeutisk Institut. Han udgav i 1996 bogen ”Særpræg – Særhed – Sygdom” og i 2005 bogen ”Smertegrænsen”.


Lars J. Sørensen
Lars J. Sørensen
Cand. psych., specialist og supervisor i psykoterapi
Foredrag
fakta
FOREDRAGET ER AFHOLDT

TID
Den 14. november 2013, kl. 19-21

STED
Risskov Psykiatrisk Hospital
Skovagervej 2
8240 Risskov

PRIS
Kr. 150,-

TILMELDING
Send en mail til følgende mailadresse med angivelse af dit navn, antal personer og datoen for foredraget: kontakt@dfti.dk

OBS!
Der afholdes desuden en workshop om SKAM den 15. november 2013 kl. 9-15