Brevkassen...

...om relationer mellem mennesker og om
"at være sig selv...sammen."

DFTI's brevkasse bestyres af Jesper Juul.

Pt. kan Jesper Juul af helbredsmæssige grunde desværre ikke besvare spørgsmål i brevkassen

Brevkasseoversigt

Skal mit barnebarn bo hos mig?

08-02-2017
Kære Jesper Juul. Hjææææælp! Min datter Kari og hendes mand har tre dejlige drenge på 5, 7 og 10 år. Hendes mand er far til de to yngste. De er flyttet 7 gange på 10 år!

Min 21-årige søn bor stadig hjemme

27-01-2017
Kære Jesper. Jeg er mor til en voksen ung mand på snart 21 år. Jeg ved ikke, om du forholder dig til voksne unge mennesker, men faktum er, at jeg altså først og fremmest er mor, og derfor skriver jeg til dig. Jeg har jo læst din brevkasse om andre forældres problemer med teenagere og kan derfor genkende noget i de svar, du kommer med.

Hvordan hjælper vi vores pige med at sige fra?

02-03-2016
Kære Jesper. Min mand og jeg er i tvivl om, hvordan vi bedst hjælper vores 10-årige pige med at få sagt fra over for sin nærmeste veninde i klassen – da det efterhånden fylder så meget, at hun ikke vil i skole på grund af denne relation.

Trivselsproblemer efter skilsmisse

26-10-2015
Kære Jesper. Jeg er en 32-årig mor til 2 piger på 10 og 11 år, som jeg elsker ufatteligt højt. Pigernes far og jeg har kendt hinanden, siden jeg var helt lille [...] Jeg blev rigtig hurtigt gravid med min ældste datter. Jeg flyttede derfor hurtigt sammen med ham, og ja det gik stærkt. Vi er super meget forskellige, og det så jeg ikke dengang.

Konflikter mellem far og teenagesønner

12-08-2015
Kære Jesper, Vi er en familie med far og mor og to sønner, der lige er fyldt hhv. 15 og 17 år og skal starte i hhv. 2.g. og 9. klasse. Jeg skriver for at spørge om råd i forhold til, om jeg skal blande mig i konflikter mellem mine sønner og deres far.

Hjælp til skilsmissesag

22-06-2015
Kære Jesper. Jeg skriver til dig i håb om, at du måske kan hjælpe mig. Jeg kæmper og kæmper, og føler at nogen strammer båndet om min hals...ja det lyder måske vildt, men sådan har jeg det fysisk. Det er en lang historie, og ved ikke hvordan jeg skal skrive kort....derfor;

Problemer med renlighed (encoprese) hos større børn

01-06-2015
Kære Jesper Juul. Jeg er uddannet på Kempler instituttet, både på Hjarnø og i Odder og gør meget brug af det, jeg har lært og den måde at møde mennesker på. Mit spørgsmål handler om encoprese (ufrivillig afføring):

Grænseoverskridende dreng

20-04-2015
Kære Jesper Juul. Vores søn på 14 år går i klasse med en dreng, vi føler træder over vores søns og også vores grænser. Han spørger hver dag og ofte mange gange om dagen, om vores søn kan lege/være sammen, og han accepterer ikke et nej...

Traditionel og utraditionel behandling

06-03-2015
Kære Jesper Juul. Jeg har igennem mange år fulgt dit arbejde og fundet støtte og svar i dine bøger, når jeg mødte udfordringer i min rolle som mor. Tak for det. Nu kunne jeg godt bruge dine erfaringer i forhold til, hvordan man som forældre bedst takler tics hos en teenagedreng.

Samvær i julen

20-02-2015
Hej Jesper


 Juul. Mine børn på 11 og 13 år ønsker at holde en lillejuleaften hos mig, da de i år skal holde juleaften hos deres far. Samværsordningen, der er fastsat af Statsforvaltningen vanskeliggør dette, da deres far har dem på samvær/juleferie fra...

Højkonfliktskilsmisse

19-02-2015
Kære Jesper Juul. Vi er to mødre, der har døtre med den samme mand. Datteren efter første ægteskab er 6 år (datter 1) og datteren efter andet forhold er 3 år (datter 2). Om datter 1: Faren har aldrig udvist interesse for datter 1 under samlivet. Siden skilsmissen...
Tilmeld nyhedsbrev

Udfyld formularen nedenfor og klik Tilmeld.

Du vil herefter modtage en mail med link, som skal bekræftes, før vi kan tilmelde dig til nyhedsbrevet.Stil et spørgsmål
BEMÆRK: Pt. kan Jesper Juul af helbredsmæssige grunde desværre ikke besvare spørgsmål i brevkassen.

Jesper Juul er bestyrer af DFTI's brevkasse, og han besvarer eller kommenterer problemstillinger inden for de nære relationer mellem voksne, voksne og børn, voksne børn og deres forældre og svigerforældre. Jesper har besvaret spørgsmål på dette område i mange år og i flere forskellige lande.

Spørgsmål sendes til: .

Og husk, at når du stiller et spørgsmål, er det en god ide også at beskrive dig selv, dine værdier og dine særheder, som jo altid er en del af konflikterne. Du er desuden velkommen til at være anonym, ændre navne og lignende.

Vi glæder os meget til at høre fra dig :-)