Problemer med se dette nyhedsbrev? klik her

27. februar 2013
Nyhedsbrev

Grønland

Vi har i et par nyhedsbreve skrevet om vore aktiviteter i Grønland. Dels supervisoruddannelsen, som har kørt gennem de sidste 3 år, og dels om overbygningen til denne samt igangsættelsen af basisåret til terapeutuddannelsen.

Vi har arbejdet længe og detaljeret med planlægningen, og var fyldt med forventninger op til den planlagte start i februar måned. Begge forløb var mere end fuld-tegnede.

Tre uger før start fik vi meddelelse om, at bevillingen til uddannelserne er trukket tilbage, og at der overordnet er sket en omlægning af ressourcer indenfor børn- og ungeområdet, herunder efteruddannelserne. Det ligger fast, at beslutningen på ingen måde er udtryk for utilfredshed med de forløb vi allerede har gennemført, eller med indholdet af den planlagte uddannelse. Både vi og vore samarbejdspartnere i Grønland er overraskede og uforstående overfor denne beslutning, som betyder at uddannelserne aktuelt er aflyst.

Vi kommer stadig til at løse opgaver i Grønland, og der arbejdes fra mange sider på, at også familieterapeutuddannelsen kan blive igangsat.
At være sig selv ...sammen

Gruppemetode

Mange fagpersoner oplever i disse år krav om at fokusere mere på at arbejde med grupper. Det gør sig gældende på områder, hvor man har lang tradition for denne form for arbejde, men mange nye målgrupper og institutionstyper kommer til, og stiller derved både brugere og medarbejdere overfor nye udfordringer. Vi har gennem mange år undervist i gruppemetoden, og vil på den baggrund gerne bidrage med viden og erfaringer indenfor dette område.

Læs Peter Mortensens artikel om Gruppemetode

Gruppemetode og ledelse af grupper

Nyt kursus

Grupper bruges i stigende grad, og i forhold til meget forskellige målgrupper. Sorggrupper for børn og forældre, børn af psykisk syge eller misbrugere, grupper indenfor lokalpsykiatrien, grupper til forskellige former for afklaringsforløb, grupper for fysisk syge, for misbrugere, grupper på døgninstitutionsområdet - listen er lang, og kun fantasien sætter grænser for, hvor dét, at arbejde med grupper, kan være relevant.

Læs mere om kurset - og tilmelding
Info
STED
Trekronergade 126 A, 2500 Valby

TID
11.-13. nov. 2013
11. dec. 2013
20.-22. jan. 2014
17. feb. 2014
20.-22. marts 2014

Weekendkursus for par

Det er en integreret del af DFTI’s uddannelse til par- og familieterapeut at arbejde med sit eget parforhold og familieliv. Mange har fra uddannelsen oplevelser af, hvor meningsfuldt og kraftfuldt det er, at sætte sig selv og hinanden stævne – og bruge tid og opmærksomhed på det, som er familiens fundament – parforholdet.

Mange kæmper for at bevare nærheden i deres forhold midt i hverdagens travlhed med børn, arbejde og livets øvrige udfordringer. Ofte vil kvinder og mænd se forskelligt på hvor problemerne ligger, og på hvordan det kunne blive anderledes. Det er nok – hånden på hjertet – nemmere for de fleste af os at få øje på det vi savner eller er utilfredse med hos den anden, end det vi selv bidrager med eller måske netop ikke får sagt eller gjort.

Ruth Hansen og Peter Mortensen er undervisere på weekendkursus for par
Info
WEEKENDKURSUS FOR PAR

STED
Rørbækvej 20, Nørre Snede
Overnatning på Hærvejens Bondegårdsferie

TID

4.-6. oktober 2013

Der vil maksimalt være deltagelse af 8 par.

Uddannelse

Familieterapeut
Ønsker du at supplere din grunduddannelse med en 4-årig uddannelse til par- og familieterapeut?

Varighed
108 undervisningsdage
fordelt over 4 år


Studiestart
2. maj 2013, Jylland
22. august 2013, København

Mere om uddannelsen
 

DFTI

Infomøder
På informationsmøderne kan du møde en eller flere af vores undervisere og høre mere om DFTI og vores aktiviteter. Vi fortæller om uddannelserne til familieterapeut og supervisor
samt aktuelle kortere kurser.

Nørre Snede
27. februar, kl. 18.00-20.00

Valby
6. marts, kl. 17.00-19.00

Informationsmøder
 

Uddannelse

SUPERVISOR
Har du sans for formidling og evnen til at arbejde med faglighed, selvindsigt og empati? Vil du gerne skabe fagligt relevante perspektiver for andre?

Varighed
30 undervisningsdage
10 x 3 dage

Studiestart
19. august 2013, Jylland
16. september 2013, København

Bliv supervisor

Tlf. 7217 0765  |  kontakt@dfti.dk
Copyright © 2012 DFTI  |  afmeld nyhedsbrev
DFTI - Aarhus
Yrsavej 34
8230 Aabyhøj
DFTI - København
Trekronergade 126 A
2500 Valby