Problemer med se dette nyhedsbrev? klik her

24. september 2013
Nyhedsbrev

Når sygdom bliver en del af familien

Når kvinder har det svært, søger de sammen med andre. Når mænd har det svært, går de ud og vasker bilen! Sådan er det ikke altid - men ofte er det sådan, at parterne tackler det svære på forskellige måder. Det er der ikke noget galt med, hvis de forstår og kan respektere hinandens reaktioner. Men nogen gange medfører det, at parterne kommer til at misforstå hinanden og dermed kommer til at skubbe hinanden væk, når man har mest brug for hinanden...

Læs hele artiklen skrevet af Kurt Rasmussen - Når sygdom bliver en del af familien

Kurt Rasmussen, underviser og konsulent på DFTI, har selv haft sygdom tæt inde på livet - og arbejder desuden professionelt med familier med livstruende sygdom.

Introduktion til familieterapi - samarbejde med VIA UC

I samarbejde med VIA University College i Aarhus udbyder DFTI nu et 6-ugers kursus for ledige. Kurset er en introduktion til familieterapi.

Erfaringer fra familieterapi og familierådgivning viser, at det styrker de indbyrdes relationer, når problemerne løses i fællesskab i familien. Ved deltagelse i kurset får du en introduktion til familieterapi som håndværk, og du bliver rustet til familiesamarbejde, familierådgivning og inddragelse af pårørende.

Kurset retter sig mod ledige med en mellemlang videregående uddannelse indenfor pædagogik, undervisning, pleje, behandling, vejledning og socialt arbejde.

Hvis du kender nogen, der kunne have glæde af kurset, så send endelig nyhedsbrevet videre!

Læs mere om kurset: Introduktion til familieterapi

Bliv familie- og psykoterapeut

Kom og mød DFTIs undervisere og hør mere om vores 4-årige uddannelse, som er evalueret og lever op til alle ministerielle krav - og dermed giver adgang til medlemsskab af Psykoterapeutforeningen, MPF. Uddannelsen følges samtidig med, at du har arbejde.

Få svar på spørgsmål som:

Hvad er forskellen på en psykoterapeut og en psykolog?
Hvad betyder oplevelsesorienteret?
Hvad er relationskompetence egentlig?
Hvorfor arbejder DFTI praksisorienteret?
Hvor meget koster det at blive familieterapeut?
Hvad kan jeg bruge uddannelsen til?
..og meget mere

Tilmeld informationsmøde

Info
DE NÆSTE MØDER

NR. SNEDE
26. september 2013
kl. 19.00-21.00

VALBY
6. november
kl. 17.30-19.30

NR. SNEDE
13. november 2013
kl.19.00-21.00

DFTI på Færøerne

Vi nærmer os nu afslutningen på den 1-årige overbygning for familie- og psykoterapeuter på Færøerne. Det har været meget inspirerende at følge, hvordan vores familieterapeutiske perspektiv og praksisorienterede tilgang har udvidet og støttet deltagernes kompetencer.

I august afholdt vi to informationsmøder og deltog i et radioprogram, hvor vi mødte stor interesse for vores familiesyn og for at få belyst forskellen på psykologer og terapeuter.

Interessen for både supervisoruddannelsen og vores uddannelse til familie- og psykoterapeut har betydet, at vi i første omgang planlægger start af basisår på familie- og psykoterapeutuddannelsen i maj 2014. Vi har desuden to foredrag under planlægning til februar 2014 – et om familieterapi og et om supervision.
Tanker om terapi og behandling
I fredags holdt Mogens A. Lund sit første fyraftensmøde i Valby. Den 3. oktober gentager vi fyraftensmødet i Nørre Snede, hvor der stadig er få ledige pladser.

Der var omkring 50 fremmødte til foredraget, gamle venner og studerende, og en del nye, som her mødte Mogens for første gang. Alle fik en berørende og tankevækkende eftermiddag og en meget levende oplevelse af, hvad der er, og altid har været, Mogens' helt særlige kvalitet.

Det er hans evne til at stå midt i livets store spørgsmål, med de følelser og den kompleksitet, de rummer. Han talte om kærlighed og relationer, om samhørighed og adskillelse, og om hvor vigtigt det er at turde være til stede i de tilskikkelser, livet bringer - både privat og professionelt.

Det, som gjorde det til noget helt særligt denne gang, var, at foredraget og snakken sker på den baggrund, at Mogens er ved sit livs afslutning. Han berørte os alle ved sit nærvær, hjertelighed og vid, og han demonstrerede, at det er muligt at tale om det svære ved at skulle sige farvel og samtidig bevare livet og livfuldheden til det sidste.

Mogens har haft en væsentlig indflydelse på DFTI's faglige og holdningsmæssige baggrund, idet han var medstifter af det oprindelige Kempler Institut sammen med Walter Kempler, Jesper Juul og Lis Keiser, og arbejdede der i 30 år som underviser og konsulent.

Tilmelding til fyraftensmøde den 3. oktober i Nørre Snede



Lars J. Sørensen taler om SKAM

Lars J. Sørensen - ekstern underviser på Dansk Familieterapeutisk Institut
Der er stadig ledige pladser - dog ikke mange - på vores to arrangementer med Lars J. Sørensen. Aftenforedrag den 14. november og workshop den 15. november. Begge dele i Aarhus.

Mennesker har en medfødt skam i form af følsomme sansninger af verden. Den beskytter vores inderste sårbarhed og registrerer enhver form for forkerthed. Skam er en forkerthedsfølelse, der kan overvindes gennem tillid og tilknytning i et fint afstemt samspil med andre mennesker.

Foredrag den 14. november kl. 19-21
Workshop den 15. november kl. 9-15
Info
Lars J. Sørensen er aktuel med sin seneste bog “Skam - medfødt og tillært - når skam fører til sjælemord”.

Lars J. Sørensen har siden 1979 været chefpsykolog på Psykiatrihospitalet i Nykøbing Sj.

Han har arbejdet med psykoterapi både i psykiatrien og privat praksis, og han har igennem mange år været underviser på forskellige psykoterapeutuddannelser – herunder Dansk Familieterapeutisk Institut.

Uddannelse

Familieterapeut
Vil du gerne supplere din grunduddannelse med en 4-årig uddannelse til familie- og psykoterapeut?

Varighed
108 undervisningsdage
fordelt over 4 år

Studiestart
5. december 2013, København
3. februar 2014, Nørre Snede


Mere om uddannelsen
Kom til informationsmøde
 

DFTI

Kurser
Samtale med børn

Familiekonsulentens relationsarbejde

Gruppemetode og ledelse af grupper

Masterclass

Seksualitet

Weekendkursus for par

Træningsgruppe for supervisorer

Relationsorienteret pædagogik i misbrugsarbejdet

KURSER
 

Uddannelse

SUPERVISOR
Har du sans for formidling og evnen til at arbejde med faglighed, selvindsigt og empati?


Varighed
30 undervisningsdage
10 x 3 dage

Studiestart
18. august 2014, København
Datoer på vej, Nørre Snede


Bliv supervisor
Kom til informationsmøde

Tlf. 7217 0765  |  kontakt@dfti.dk
Copyright © 2012 DFTI  |  afmeld nyhedsbrev
DFTI - Aarhus
Yrsavej 34
8230 Aabyhøj
DFTI - København
Trekronergade 126 A
2500 Valby