Problemer med se dette nyhedsbrev? klik her

17. december 2013
Nyhedsbrev

Anerkendelse - hvad er det egentlig?

Anerkendelse bliver ofte anvendt i betydningen "ros" - som en slags ydre påskønnelse, der med pæne ord har til formål at vise, hvad der er acceptabel adfærd.

I vores optik er anerkendelse imidlertid en samværsmåde, som bygger på evne og vilje til at forholde sig åbent og forstående til hinandens indre virkelighed. Det handler om accept og respekt for menneskers hele oplevelsesverden, og anerkendelse er derfor ikke en kommunikationsteknik eller en belønning for en bestemt adfærd.

Læs hele artiklen om "Anerkendelse" skrevet af Gerda Rasmussen

DFTI - ud af huset

Relationskompetence i socialpsykiatrien, foredrag om børn og sorg, kursusforløb i misbrugsbehandling – alt sammen eksempler på nogle af de opgaver vores konsulenter udfører på institutioner, i kommuner og andre arbejdspladser.

Vi arbejder også med personale- og samarbejdstræning - dage som afsættes til, at en personalegruppe kan beskæftige sig med deres indbyrdes relationer og samarbejde. Det er tid, som er dedikeret til at udvikle den samlede gruppe og bidrage til, at samarbejdsklimaet bliver så godt og konstruktivt som muligt.

Se mere om vores ydelser på konsulentområdet

Mød os

Kom og mød DFTIs undervisere og hør mere om vores 4-årige uddannelse, som er evalueret og lever op til alle ministerielle krav - og dermed giver adgang til medlemsskab af Psykoterapeutforeningen, MPF. Uddannelsen følges samtidig med, at du har arbejde.

Få svar på spørgsmål som:

Hvad er forskellen på en psykoterapeut og en psykolog?
Hvad betyder oplevelsesorienteret?
Hvad er relationskompetence egentlig?
Hvorfor arbejder DFTI praksisorienteret?
Hvor meget koster det at blive familieterapeut?
Hvad kan jeg bruge uddannelsen til?
..og meget mere

Tilmeld informationsmøde
Info
INFORMATIONSMØDER

NR. SNEDE
15. januar 2014, kl. 17.30-19.30
5. marts 2014, kl. 18.30-20.30
30. april 2014, kl. 18.30-20.30

VALBY
8. januar 2014, kl. 17.00-19.00
11. marts 2014, kl. 18.30-20.30
19. maj 2014, kl. 18.30-20.30
10% rabat på basisåret
Alle som tilmelder sig basisåret på uddannelsen til familie- og psykoterapeut med start i 2014 får nu 10% rabat. Der udløses yderligere 10% rabat, hvis samme arbejdsplads sender mere end én studerende på uddannelse. Rabatordningen gælder alle 4 år på uddannelsen til familie- og psykoterapeut og supervisoruddannelsen.

Lars J. Sørensen talte om SKAM

Lars J. Sørensen - ekstern underviser på Dansk Familieterapeutisk Institut
DFTI havde Lars J. Sørensen på programmet til to åbne arrangementer i Århus d. 14.og 15. november. Foredrag og workshop med fokus på SKAM.

Begge arrangementer trak fulde huse – 190 til foredrag og 30 til workshop, hvor alle fik et indblik i, og ikke mindst en oplevelse af, hvordan Lars J. Sørensen med stor viden og menneskelig varme og forståelse åbnede op for dette sarte og vanskeligt tilgængelige emne. Det var berørende og fagligt meget vedkommende.

Skamfuldhed er en del af mange terapeutiske problemstillinger, og det kræver, som han igen og igen understregede, at blive set med kærlige øjne, og at turde bevæge sig igennem det. De øjne har han, og dem kan vi hver især arbejde med at finde.

For os som institut var det bekræftende at høre hans gentagne betoning af, at vi er relationsvæsener, og at det er gennem vore aktuelle relationer, vi får chancen for at ændre på gamle mønstre.

Vi glæder os over det fortsatte samarbejdet med Lars.
Info
Lars J. Sørensen har siden 1979 været chefpsykolog på Psykiatrihospitalet i Nykøbing Sj.

Han har arbejdet med psykoterapi både i psykiatrien og privat praksis, og han har igennem mange år været underviser på forskellige psykoterapeutuddannelser – herunder Dansk Familieterapeutisk Institut.


Mindeord

Mogens A. Lund er død. Han døde fredeligt natten til den 24. november. Både han, og de som var ham nær, har vidst, at det ville ske, siden han tog beslutningen om ikke at forsøge med kemobehandling og dens livsbegrænsende omkostninger, men i stedet at leve livet med sin cancersygdom til det sidste. Den beslutning er en essens af Mogens’ indstilling til livet. Det skal leves med alt, hvad det rummer, og med modet til at møde alle livets tilskikkelser åbent, følsomt og i kontakt.

Mindeord om Mogens A. Lund

Familie- og psykoterapeutuddannelse på Færøerne

Den 10. april 2014 starter vi op på Færøerne med uddannelsen til familie- og psykoterapeut. Den 4-årige uddannelse er opdelt i et basisår i relationskompetence og en 3-årig overbygningsdel. Basisåret er et selvstændig afsluttet år med eksamen.

DFTI har jo netop afsluttet en 1-årig efteruddannelse i familieterapi på Færøerne - og vi ser rigtig meget frem til at fortsætte vores undervisning på Færøerne.

Information og tilmelding

Glædelig Jul

Julen nærmer sig, og på DFTI betyder det, at vi lige nu har sidste modul på to 4. års hold på familie- og psykoterapeutuddannelsen i Valby og Nørre Snede. De næste måneder får de travlt med at forberede den afsluttende eksamen - god arbejdslyst!

Dansk Familieterapeutisk Institut ønsker alle en

Glædelig Jul og et lykkebringende 2014

Uddannelse

Familieterapeut
Suppler din grunduddannelse med en 4-årig uddannelse til familie- og psykoterapeut.
10 % rabat på det første år (basisåret)

Varighed
108 undervisningsdage
fordelt over 4 år

Studiestart
København: 30. januar
Færøerne: 10. april
Nørre Snede: 26. maj

Mere om uddannelsen
Kom til informationsmøde
 

DFTI

Kurser
Samtale med børn

Familiekonsulentens relationsarbejde

Gruppemetode og ledelse af grupper

Masterclass

Seksualitet

Weekendkursus for par

Træningsgruppe for supervisorer

Relationsorienteret pædagogik i misbrugsarbejdet

KURSER
 

Uddannelse

SUPERVISOR
Har du sans for formidling og evnen til at arbejde med faglighed, selvindsigt og empati?


Varighed
30 undervisningsdage
10 x 3 dage

Studiestart
18. august 2014, København
4. september 2014, Nørre Snede

Bliv supervisor
Kom til informationsmøde

Tlf. 7217 0765  |  kontakt@dfti.dk
Copyright © 2012 DFTI  |  afmeld nyhedsbrev
DFTI - Aarhus
Yrsavej 34
8230 Aabyhøj
DFTI - København
Trekronergade 126 A
2500 Valby