Problemer med se dette nyhedsbrev? klik her

11. april 2014
Nyhedsbrev

Kæft, trit og retningsforstyrrelser

Når magt anvendes som pædagogisk redskab i Folkeskolen, er det et udtryk for afmægtighed hos den voksne. Konsekvensen er, at respekten og kontakten ryger og erstattes af en relation, der er styret af magt og frygt frem for en relation af gensidig respekt. Ønsker vi, at vores børn skal tage et social ansvar går det via os voksne og vores evne til at tage ansvar og vare på vores egen integritet.

Læs hele artiklen: Kæft, trit og retningsforstyrrelser - af Lise Kramer Schmidt


Inklusions- og AKT-arbejde i praksis

Lise Kramer Schmidt - ekstern underviser på Dansk Familieterapeutisk Institut
Som inklusions- og AKT-vejleder er man tæt på både det enkelte barn, familien, PPR, ledelsen og de kolleger, der underviser barnet, og der er i stigende grad behov for fagpersoner, der kan agere som interne specialister.

Fagpersonlig udvikling handler om det, der bygges ovenpå fagligheden og ovenpå faget. Det handler om at udvikle på måden, man er fagperson - dét, der gør den enkelte til netop den fagperson, med de styrker og i lige så høj grad svagheder og udfordringer, man har. Dette er kun muligt, hvis vi begynder at beskæftige os med det der sker mellem os mennesker på et relationelt plan. Vi skaber udvikling ved at kigge på os selv i faget.

5 dages kursus med udgangspunkt i kursisternes egne erfaringer og udfordringer
Info
UNDERVISER
Lise Kramer Schmidt
Folkeskolelærer, specialpædagogisk udviklingskonsulent, supervisor, familie- og psykoterapeut, MPF


DATOER
Nørre Snede:
8.-10. september
10.-11. november

Valby:
15.-17. september
20.-21. november


Næste basishold starter til maj i Nørre Snede

I slutningen af januar startede vi et nyt basishold op i Valby. Kursisterne har nu haft tre moduler og er godt i gang med at lære hinanden at kende. Årets første store opgave har været formuleringen af den ”fagpersonlige målsætning”, hvor formålet er at arbejde med faglig og personlig perspektiv og refleksion. På basisåret arbejdes der også med ”tilknytningsteori”, ”relationskompetence og børn”, ”sorg, krise og traumer” og mange andre emner som er fundamentale for at blive en dygtig familie- og psykoterapeut.

Vi glæder os til at møde det næste hold, som starter i Nørre Snede til maj - der er stadig få ledige pladser.

Bliv familie- og psykoterapeut
Udtalelse fra tidligere studerende på DFTI
Jeg vil varmt anbefale uddannelsen til familie- og psykoterapeut. Jeg er selv uddannet på instituttet i 2012, og det er det bedste jeg har gjort for mig selv - både fagligt og personligt. Jeg arbejder nu som selvstændig praktiserende, og det er en gave at få lov til at arbejde med andre mennesker og bruge sig selv terapeutisk. Uddannelsen har for mig været en fantastisk dejlig og til tider hård rejse, både på det personlige plan, men så sandelig også fagligt. Jeg føler mig rigtig godt klædt på til at gå ind i det terapeutiske rum med mine klienter. De varmeste anbefalinger herfra, mest på grund af de fantastiske dygtige undervisere, som har mange års erfaringer med sig fra det gamle Kempler Institut.
Pia Nielsen

Gratis studieplads til Børns Vilkår

Børns Vilkår logo
DFTI vil gerne støtte en god sag, og har derfor besluttet at donere et gratis basisår på familie- og psykoterapeutuddannelsen til en udvalgt medarbejder hos Børns Vilkår. Børns Vilkår er en privat humanitær organisation, der siden 1977 har arbejdet for alle børn i Danmark. Målet er at sørge for, at alle børn i Danmark kan få den hjælp, de har behov for og sikre børns ret til en god barndom og et godt liv. Det er et værdigrundlag vi gerne vil støtte og som spiller godt sammen med vores uddannelse.
Info
DFTI vil også fremover med mellemrum donere et basisår til udvalgte arbejdspladser og medarbejdere.

Der kan ikke ansøges om donation.

Familieterapi - en introduktion

I samarbejde med VIA University College i Aarhus gentager vi til september succes'en med vores 6-ugers kursus for ledige. Kurset er en introduktion til familieterapi.

Erfaringer fra familieterapi og familierådgivning viser, at det styrker de indbyrdes relationer, når problemerne løses i fællesskab i familien. Ved deltagelse i kurset får du en introduktion til familieterapi som håndværk, og du bliver rustet til familiesamarbejde, familierådgivning og inddragelse af pårørende.

Hvis du kender en LEDIG, der kunne have glæde af kurset, så send endelig nyhedsbrevet videre!

Læs mere om kurset: Introduktion til familieterapi

Samtale med børn

At blive set, hørt og forstået af en betydningsfuld voksen kan være den faktor, der gør, at børn bliver i stand til at mestre de allermest vanskelige vilkår. Børn har brug for voksne, som kan tage ansvar for udviklende samvær og for at samtaler om deres erfaringer forløber på en sådan måde, at de føler sig styrkede – trods svære vilkår.

4 dages kursus med Gerda Rasmussen og Niels Elkjær Krog.

Samtale med børn

Gruppemetode og ledelse af grupper

Sorggrupper for børn og forældre, børn af psykisk syge forældre, grupper for misbrugere, grupper på døgninstitutionsområdet - listen er lang, og kun fantasien sætter grænser for, hvor det at arbejde med grupper kan være relevant.

Få inspiration til at lede grupper i din egen personlige stil og facilitere gruppeprocesser – også når de bliver svære.

11 dages kursusforløb om gruppedynamik, gruppemetoder og gruppelederroller.
Undervisere: Jette Knudsen og Svend O. Andersen

Gruppemetode og ledelse af grupper

Relationsorienteret pædagogik i misbrugsarbejdet

9 dages kursus som henvender sig til personale på opholdssteder, varmestuer, herberger og andre fagfolk der arbejder med misbrugere.

På kurset får du den nyeste viden om afhængighedsskabende stoffers virkning på mennesket. Lær desuden om basale relationsorienterede pædagogiske principper gennem undervisning og træning med udgangspunkt i eksempler fra kursisternes daglige arbejde.

Undervisere: Henrik Rindom og Svend O. Andersen

Relationsorienteret pædagogik i misbrugsarbejdet

Ny medarbejder

Den 1. maj byder vi velkommen til Iben Kirk Grøn, som starter i stillingen som kursus- og konsulentansvarlig. Iben overtager stillingen efter Mette Krustrup, som har valgt at søge nye udfordringer.


Dansk Familieterapeutisk Institut ønsker alle en hyggelig og solrig Påske!

Uddannelse

Familieterapeut
Suppler din grunduddannelse med en 4-årig uddannelse til familie- og psykoterapeut.
10 % rabat på det første år (basisåret)

Varighed
108 undervisningsdage
fordelt over 4 år

Studiestart
Nørre Snede: 26. maj
Færøerne: 12. august 2014
København: 23. januar 2015


Mere om uddannelsen
Kom til informationsmøde
 

DFTI

Kurser
Samtale med børn

Relationsorienteret pædagogik i misbrugsarbejdet

Gruppemetode og ledelse af grupper

Inklusions- og AKT-arbejde i praksis

Weekendkursus for par

Seksualitet

..og mange flere

KURSER
 

Uddannelse

SUPERVISOR
Har du sans for formidling og evnen til at arbejde med faglighed, selvindsigt og empati?


Varighed
30 undervisningsdage
10 x 3 dage

Studiestart
18. august 2014, København
4. september 2014, Nørre Snede

Bliv supervisor
Kom til informationsmøde

Tlf. 7217 0765  |  kontakt@dfti.dk
Copyright © 2012 DFTI  |  afmeld nyhedsbrev
DFTI - Aarhus
Yrsavej 34
8230 Aabyhøj
DFTI - København
Trekronergade 126 A
2500 Valby